25.09.2024.

15:10

Foto: printscreen

Planeta

(VIDEO) Poslali dron da ubije Rusa, a onda... Potresan snimak iz Ukrajine obišao svet, sav užas rata na jednom mestu!

Video počinje scenom u kojoj ukrajinski dron pretražuje ruske rovove nakon napada, tražeći preživele. Zatim primećuje ranjenog ruskog vojnika.

Ukrajinski dron je bacio granatu blizu ranjenog ruskog vojnika, ali ga nije ubio. Kasnije se dron vratio i otkrio da je vojnik otpuzao do zemljanog zaklona, ležao na leđima i molio za milost. 

Operater ukrajinskog drona sažalio se nad njim, spustio mu bocu vode i poruku s uputstvima kako da stigne do ukrajinskih linija i sigurnosti. Na snimku se vidi kako ruski vojnik pravi znak krsta i maše dronu u znak zahvalnosti, a zatim pije vodu.

Nakon toga, izvadio je iz džepa špric i ubrizgao sebi lek protiv bolova. Prikupivši nešto snage, uspeo je da izađe iz rova i krene kroz neutralnu zonu. Ranjenik je, prateći instrukcije ukrajinskog drona, na kraju stigao do ukrajinskih rovova gde se, iscrpljen, srušio i predao dvojici ukrajinskih vojnika.

Tačno mesto i vreme nastanka snimka nisu poznati, ali se pretpostavlja da je reč o Donbasu na istoku Ukrajine. List Telegraf navodi da bi ovaj video mogao biti deo kampanje za regrutaciju u ukrajinsku vojsku.