25.09.2024.

22:30

Foto: Printskrin video

Planeta

(VIDEO) Goli u pećini - ove godine biće ih više nego ikad! Tvrde da nisu nastrani, već samo vole da su neodeveni!

Taklo šareno jesenje lišće neće biti jedina stvar koja će biti izložena, jer će stotine golih posetilaca da ordiniraju unutar popularnog podzemnog mamca za turiste.

- Neću da lažem, prve godine sam sedela na parkingu oko sat vremena skupljajući hrabrosti da uđem - rekla je za Post o svojoj prvoj poseti 2021. godine Čelzi Fej Ostrander, stanovnica Brukfilda i redovna učesnica dešavanja.

- U pećini morate da skinete haljinu, ili ne možete da idete - kaže ona.

Očekuje se da će ovogodišnji dogagađaj biti veći nego ikad, da će privući oko 350 golih posetilaca starijih od 21 godine, od kojih svaki plaća 85 dolara za ono što se reklamira kao proslava telesne pozitivnosti.

Ostrander otkriva da sve počinje tako što se učesnici presvlače u besplatnu haljinu u gornjem predvorju pećine. Navodi da je prvi put bila veoma nervozna jer je išla sama.

Međutim, nakon što je prevazišla nervozu, rekla je da je hladna temperatura ispod površine i jednako hladna voda koja curi sa tavanice pećine bila jedva primetna. Njen adrenalin je zavladao tokom, kako je rekla, "veoma uzbudljivog iskustva". Posle samo nekoliko minuta osećala se kao kod kuće.

- To zaista i nije bila velika stvar,  svuda je bilo golih ljudi. Nikad me nisu zagledali. Nisam se osećala čudno… Oni samo žive svoj život, baš kao da su imali odeću - navela je Ostrander.

Na kraju, Ostrander je čak stekla prijatelja sa kojim je u kontaktu na Fejsbuku - a sprijateljila se i sa mnogim drugim učesnicima događaja.

- Stvarno se nisam osećala drugačije nego kada sam išla u bar - rekla je ona.

Nažalost, 2025. neće biti još jednog zarona u golu pećinu, Ovo će biti poslednja godina.

Ta odluka nije bila zasnovana na padu popularnosti - svako izdanje je ili rasprodato ili blizu njega, rekli su organizatori.