Autor: Informer.rs

27.09.2024.

13:35

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Planeta

Tramp rekao istorijsko da! Bivši predsednik SAD pristao da se sastane sa Zelenskim!

Zelenski se ove nedelje već sastao sa predsednikom Džoom Bajdenom i potpredsednicom Kamalom Haris, koja je kandidatkinja demokrata za predsednika na novembarskim izborima.

On je takođe tražio sastanak sa Trampom.

- Sastaću se s njim sutra ujutro oko 9:45 u Trampovoj kuli - najavio je bivši američki predsednik na konferenciji za novinare u Njujorku u četvrtak popodne.

Ranije tog dana, Tramp je na svoju platformu TruthSocial objavio poruku zamenika ukrajinskog ambasadora u SAD, u kojoj je preneo zahtev Zelenskog za sastanak.

- Dragi Donalde, nadam se da si dobro. Sećam se našeg nedavnog telefonskog razgovora – bio je zaista dobar“, napisao je Zelenski. „Svi mi u Ukrajini želimo da okončamo ovaj rat pravednim mirom. A znamo da je bez Amerike to nemoguće postići. Zato moramo da težimo da razumemo jedni druge i da ostanemo u bliskom kontaktu - rekao je diplomata.

Zahtev je usledio nakon što je Tramp kritikovao „male gadne uvrede“ koje je Zelenski izneo o njemu i njegovom potpredsedniku, senatoru iz Ohaja Džej Di Vensu, u intervjuu objavljenom prošle nedelje.