28.09.2024.

11:00

Foto: youtube.com/printscreen

Planeta

Nemačkim tenkom na Rusiju?! Ukrajinski gubici na frontu rastu, izgubljeno preko 20 "leoparda"!

"Tenkovski gubici ukrajinske vojske na frontu rastu. Ruske trupe uništavaju veliki broj tenkova 'leopard 2' i borbenih vozila pešadije 'marder', pokazuju novi podaci. Ovako visoka stopa gubitaka tenkova Oružanih snaga Ukrajine u sukobu sa ruskom vojskom je alarmantna", navodi nemački list.

Prema podacima koji su objavljeni u listu, Ukrajina je tokom čitavog perioda SVO izgubila najmanje 935 tenkova i 6.613 borbenih vozila.

"Frankfurter rundšau" podseća da je najveći deo opreme obezbedila Nemačka, što je tačno samo ukoliko se računaju zemlje Evropske unije, odnosno ako se isključe SAD.

"Dok Nemačka snabdeva Kijev radarima za vazdušno osmatranje, mnogi tenkovi koje je Berlin već obezbedio, jedan za drugim, ostaju zauvek na bojnim poljima između Harkova, Donbasa i Zaporožja", navodi list.

Prema podacima sa sajta "Lost armor", koji se bavi praćenjem gubitaka ratne tehnike ukrajinske vojske, do sada je fotografijama i snimcima zabeleženo uništavanje 36 tenkova "leopard 2" u svim varijantama, 23 borbena vozila pešadije "marder", kao i nekoliko tenkova "leopard 1" i njegovih inžinjerijskih derivata.