29.09.2024.

06:25

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Počinje nešto krupno! Kolone Čečena hrle ka frontu! Rusija uletela u Ugljedar iz tri pravca! Vode se krvave gradske borbe!

(VIDEO) Kada ovo poleti, beže najmoderniji lovci SAD! Amerikanci se zaledili od straha, šta poslati na ovakvu zver...

 

Najnoviji izveštaj sa ukrajinskog fronta

Napadi i uništenja: Ruske Iskander i krstareće rakete pogodile su ciljeve širom Ukrajine. U Odeskoj oblasti oštećena je lučka infrastruktura, a u Sumskoj oblasti dva Iskandera su pogodila položaje ukrajinske vojske. Uništeno je osam skladišta municije na Kupjanskom, Donjeckom i Hersonskom pravcu, dok su FAB-ovi pogodili kontrolni centar UAV u Hersonu.

Situacija u Ugljedaru: Ukrajinske trupe su u potpunosti blokirane, a ruska artiljerija drži pod kontrolom sve puteve snabdevanja. Borbe se vode na istočnom delu grada, a ruske trupe napreduju iz tri pravca: juga, zapada i severa.

Pokrovsk i okolna sela: Ruska vojska je zauzela selo Nikolajevka i nastavila napredovanje prema Pokrovsku, zauzimajući ključne položaje u okolini. U Cukurinu, odbrana ukrajinske vojske se urušava pod pritiskom ruskih trupa.

Toreck: Ukrajinske snage su pokušale kontranapad zapadno od Družbe, ali su bile prisiljene na povlačenje pod ruskom artiljerijom. Ruske trupe su proširile kontrolu u Torecku, zauzimajući važne strateške tačke i potiskujući ukrajinske snage.

Šebekino i Belgorodska oblast: Tokom napada ukrajinskih snaga na Šebekino, jedan civil je ubijen, a dvoje ranjeno. Slični napadi zabeleženi su i u selu Dvulučnoje.

Napredovanje u Zaporožju: Ruske snage su stigle do predgrađa Guljaj-Polje, ključnog logističkog centra ukrajinske vojske, što predstavlja značajan napredak na ovom pravcu.

Generalni napredak: Ruske trupe nastavljaju sa metodološkim napadima, koristeći tešku artiljeriju, bespilotne letelice i termičke smese za uništavanje položaja ukrajinskih snaga, dok ukrajinske snage trpe velike gubitke i povlače se pod intenzivnim napadima.

Kurska oblast

Tokom dana pojavili su se snimci oštećenja opreme Oružanih snaga Ukrajine i vazdušnih udara na njihove rezerve, ali je trenutna situacija bila u ratnoj magli – nije bilo vesti o promenama na liniji kontakta.

Ešalon tehnike Ahmata ide na front (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak oklopne ruske tehnike kako ide u pravcu fronta. Prema izvorima u pitanju je tehnika namenjena za specijalne jedinice "Ahmat". Ešalon se satoji od oklopljenih kamiona,pikapova i oklopnjaka.