29.09.2024.

08:10

Foto: Shutterstock, AP, EPA

Planeta

Kakav preokret! Šta će Putin reći na ovo?! Zelenski otkrio novo udarno obećanje Trampa Ukrajini, niko nije očekivao ovakav razvoj situacije!

- Ne znam šta će biti posle izbora i ko će biti predsednik... Ali dobio sam od Donalda Trampa veoma direktne informacije da će biti na našoj strani, da će podržati Ukrajinu - rekao je Zelenski za Foks Njuz nakon tog sastanka, prenosi Rojters.

Zelenski, koji je bio u Njujorku na Generalnoj skupštini UN, predstavio je juče Trampu svoj ratni "plan pobede" tokom sastanka iza zatvorenih vrata, nakon što je Tramp rekao da će raditi i sa Ukrajinom i sa Rusijom na okončanju sukoba.

Predsednik Ukrajine, koji se takođe sastao i sa potpredsednicom SAD i demokratskom predsedničkom kandidatkinjom Kamalom Haris i predsednikom Džozefom Bajdenom, rekao je da traži ujedinjenu podršku SAD u nastavku rata sa Rusijom i da ne podržava nijednu stranu na predstojećim izborima.

- Ne želim da budem uključen u izborni proces... Ne želim da izgubim jedan ili drugi deo Amerikanaca - rekao je Zelenski.

Tramp je u petak izjavio da mu je drago što se sastao sa Zelenskim.