29.09.2024.

11:10

Foto: Reuters

Planeta

Trese se Amerika! Bajden je ovo postao, Kamala je tako rođena! Tramp raspalio svim mogućim uvredama, kampanja ulazi u najprljaviju fazu!

Tramp, koji je, prema pisanju Njujork tajmsa, često dovodio u pitanje mentalne sposobnosti predsednika SAD Džoa Bajdena, izjavio je na predizbornom skupu u Viskonsinu da je "Džo Bajden postao mentalni invalid, a Kamala je takva rođena."

Optužio je Kamalu Haris, koja je nedavno posetila američko-meksičku granicu, za to što su pojedini migranti počinili zločine nakon ilegalnog ulaska u SAD, tvrdeći da je ona odgovorna za "brisanje američke granice", prenosi AP.

- Oslobodiću Viskonsin od masovne migrantske invazije. Oslobodićemo zemlju - poručio je Tramp okupljenima.

Tramp se nada da će frustracija zbog ilegalne imigracije doneti glasove u ključnim državama poput Viskonsina. Tokom govora, oštro je kritikovao migrante koji prelaze granicu SAD i Meksika, nazivajući ih "otrovom za krv zemlje", i obećao da će, ako bude izabran, sprovesti najveću deportaciju u američkoj istoriji.

Tokom govora, bio je okružen posterima na kojima su prikazani ilegalni migranti uhapšeni zbog ubistava i drugih nasilnih zločina, kao i transparentima sa natpisima "Zaustavite imigrantski kriminal" i "Deportujte ilegalce odmah".

Prema zvaničnim podacima američke vlade, tokom Bajdenove administracije je oko sedam miliona migranata uhvaćeno u ilegalnom prelasku granice između SAD i Meksika, što predstavlja rekordno visok broj, što je izazvalo kritike Trampa i republikanaca na račun Harisove i Bajdena.

Portparolka Kamale Haris, Sarafina Čitika, odgovorila je na Trampov govor izjavom da "on nema ništa inspirativno da ponudi američkom narodu, osim tame".