29.09.2024.

15:40

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Stravičan napad na Rusiju, vojne baze na udaru! Ukrajina rešila da spali sve do temelja, serija eksplozija širom države!

„Stanovnici Jejska i Krasnodarskog kraja prijavili su eksplozije u blizini vojne baze, gde se nalazi aerodrom Ruske mornarice — 859. centar za borbenu upotrebu i obuku letačkog osoblja mornaričke avijacije, kao i 190. mešovita avijacijska pukovnija mornarice“, prenosi Astra, pozivajući se na informacije "Ukrajinske pravde".

Izjave guvernera

Eksplozije su takođe zabeležene u Cimliansku, Rostovska oblast. Ranije je saopšteno da su desetine ukrajinskih dronova bile usmerene ka energetskim i strateški važnim vojnim objektima u Volgogradskoj, Tambovskoj, Orlovskoj, Lipeckoj, Tulskoj i Saratovskoj oblasti.

Guverner Krasnodarskog kraja je izjavio da je u selu Šabelskoje oboreni dron udario u drvo, izazvavši eksploziju koja je razbila prozore i vrata na obližnjoj kući, a automobil oštetila krhotinama. Guverner Rostovske oblasti je potvrdio da su snage protivvazdušne odbrane oborile četiri drona u Azovskom okrugu.

Guverner Voronježske oblasti je izvestio da je nekoliko oborenih dronova palo na teritoriju grada Voronjež, izazvavši požare. Stanovnici su prijavili najmanje 10 eksplozija. Kasnije su Telegram kanali izvestili o novim eksplozijama u Voronježu, kao i o eksplozijama i požarima u Volgogradskoj oblasti.