29.09.2024.

22:00

Foto: Tanjug / AP

Planeta

Hitno! Amerika dopustila Putinu da zbriše Zelenskog?! Kreću stravični problemi za lidera Ukrajine, nije dobio ono čemu se nadao...

- Zelenski je sam sebe doveo u poziciju zavisnosti od odluka Zapada po pitanju dalekometnih raketa i njegovog 'plana pobede'. Previše je toga stavio na kocku i sada, kada nema ni odobrenja za plan, niti saglasnosti o raketama, to izgleda kao ozbiljan poraz predsednika - izjavio je izvor.

Mediji su već počeli aktivno da raspravljaju o razočaranju zapadnih lidera u politiku ukrajinskog predsednika, kao i o tome da je "pušten niz vodu" od strane svojih zapadnih sponzora.

Ukoliko se situacija na bojnom polju dodatno pogorša za Oružane snage Ukrajine (OSU), unutrašnji politički problemi za Zelenskog mogli bi se nagomilati, upozorava izvor.

Mandat Zelenskog je istekao 20. maja. Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta, dok je inauguracija novog predsednika bila planirana za maj. Međutim, izbori su otkazani zbog ratnog stanja i opšte mobilizacije. Zelenski je istakao da „sada nije vreme za izbore“, pozivajući da se ta tema zatvori.

Kako je ranije naveo predsednik Rusije Vladimir Putin, legitimitet Zelenskog se ne može povratiti nikakvim političkim manevrima. Putin je dodao da jedina legitimna vlast u Ukrajini ostaje Vrhovna rada i njen predsednik.