29.09.2024.

18:30

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(FOTO, VIDEO) Apokaliptične scene! Potpuna katastrofa, broje se mrtvi!

Veliki delovi na istoku i centru te himalajske zemlje poplavljeni su od petka, kao i celi kvartovi Katmandua.  Reke su naglo nadošle i izazvale veliku štetu i gubitak ljudskih života.

Nepalska uprava zadužena za smanjenje rizika od katastrofa danas je povećala bilans nastradalih na 148 mrtvih i 59 nestalih. Prethodni bilans je bio najmanje 101 osoba poginula, a 64 su se vodile kao nestale.

Informer

Zbog poplava i klizišta u toj zemlji sa oko 30 miliona stanovnika škole će biti zatvorene u naredna tri dana, potvrdili su danas lokalni zvaničnici, preneo je Rojters.

Poplave su paralizovale saobraćaj i svakodnevne aktivnosti u dolini Katmandu, a tri auto-puta, uključujući i ključnu saobraćajnicu Pritvi, koja povezuje Katmandu sa ostatkom zemlje, blokirana su klizištima, izjavio je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Nepala Riširam Tivari.

"Zabranjen je autobuski saobraćaj na putevima tokom noći, a vozačima se savetuje da ne kreću na put. Očekuje se da će se kiša nastaviti do kraja vikenda", rekao je Tivari, preneo je ranije AP.