30.09.2024.

06:25

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Putin odlučio, pada i ovaj grad! Naređen munjevit juriš sa dve strane, puca odbrana Ukrajine! Kijev pokušava nemoguće u Kursku!

Hitno! Počinje masovna evakuacija u Ukrajini! Haos na severu zemlje, Rusi nadiru i tuku iz sveg oružja!

 

Juriš na bokove Ugljedara (VIDEO)

Na društvenim mrežema pojavili su se snimci koji prikazuju kako je ruska vojska probila odbranu OSU na bokovima Ugljedara, zahvativši grad u klešta.

Borbena vozila i vozila pešadije, pod neprijateljskom vatrom, isporučuju pešadiju na juriš na odbrambene položaje u šumskim pojasevima.

 

Neočekivan zaokret! Vest iz Moskve odjeknula svetom! Nazire se konačno rešenje sukoba koji traje od 2008. godine?!


Kurska oblast: Napadi ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Veseli

Ukrajinske formacije ne prestaju sa pokušajima napada u nekoliko oblasti Kurske oblasti.

Najteža situacija je u okrugu Gluškovski. Prema snimku objektivne kontrole koji se pojavio, OSU napada oklopnim grupama na rejonu Veseli, proširujući zonu kontrole severno od Novog puta.

U Tetkinu, sudeći po snimcima neprijateljskih udara bespilotnih letelica, u naseljenom mestu više nema ukrajinskih formacija. Istovremeno, u kom trenutku je OSU bio izbačen ili se odatle povukao, teško je reći.

U Korenjevskom okrugu nisu primećene promene u kontrolnim zonama. Kod Olgovke i Kremjana zabeleženi su pokušaji napada na Oružane snage Ukrajine, a u okolini Ljubimovke vode se bliske borbe.

U Sudžanskom okrugu, linija kontakta je takođe ostala statična. Bilo je izveštaja o napadima ukrajinskih formacija u oblasti Plehova, ali nema informacija o promenama u zonama kontrole u ​​ovoj oblasti.

 

Bože sačuvaj! Putin je sad kriv i za ovo?! Šokantna optužba Poljske, Rusi slušaju i ne veruju šta čuju!


Borbe za liniju Gornjak-Kurahovka su zapravo već počele, Rusi probijaju po bokovima, zaobilazeći utvrđenja.

-Malo je verovatno da ćete moći da izdržite liniju pre ili kasnije, piše ukrajinski vojni analitičar B. Mirošnikov.

-Zapadno od Nevelskog i severozapadno od Krasnogorovke ostalo je manje od 2 km praznine do Zvezdnoga. Tu se i dalje vode teške pozadinske borbe...

-Oko Selidova, na severu i jugu, neprijatelj je imao uspeha poslednjih dana, napredujući i do 200 m, Rusi su uspeli da zauzmu brojne položaje. Izvode zaključke, ne jurišaju na čelo grada. – Nastoje da ga zaobiđu kao Ugledar, nadam se da će i naša komanda izvući zaključke, rekao je ukrajinski militant sa pozivnim znakom „Aleks“.