30.09.2024.

07:40

Foto: EPA, Reuters, Printscreen

Planeta

Potučeni do nogu! Ruski marinci zadali strašan udarac Ukrajini! Počela žestoka osveta za invaziju na Rusiju, već žale što su upali...

"Pripadnici mornaričke pešadije grupe snaga 'Sever' zauzeli su nove, dugotrajno utvrđene pozicije Oružanih snaga Ukrajine u blizini naselja u pograničnom području Kurske oblasti. Pravovremeno otkrivanje neprijatelja i brza reakcija mornara omogućili su uništavanje i neutralisanje pripadnika OSU", navedeno je u saopštenju.

Vojnici su izveli borbenu izvidnicu kako bi identifikovali vatrene tačke i utvrđenja neprijatelja. Zahvaljujući neprekidnom nadzoru nad akcijama ukrajinskih snaga, korišćenjem dronova tipa avion i kvadkopter, brzo su otkriveni glavni otporni čvorovi i neprijatelj je proteran iz svojih uporišta, ističe se u izveštaju.

"Tokom napada, mornarička pešadija je uništila borbenu tehniku ukrajinskih boraca, kao i očistila sve rovove i bunkere. U akciji mornaričke pešadije uništena je neprijateljska tehnika ukrajinske i zapadne proizvodnje, zaplenjeno je naoružanje i municija, a u zarobljeništvu su se našli pripadnici Oružanih snaga Ukrajine", navodi Ministarstvo odbrane.

Prema podacima Ministarstva, tokom prethodnog dana ruske snage su eliminisale više od 400 ukrajinskih vojnika i devet jedinica oklopne tehnike u pograničju Kurske oblasti, uključujući lansirni sistem raketne artiljerije RM-70 Vampire češke proizvodnje.

Od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 18 hiljada vojnika, 133 tenka i stotine drugih jedinica tehnike.