06.10.2024.

00:15

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Šta ovo Zelenski krije od građana?! Vlast javno priznala da ovo nikome neće otkriti: Deo će ostati tajna...

- To je plan predsednika Zelenskog, i svakako, kao što je obećao nakon prezentacije američkom predsedniku Džou Bajdenu i našim partnerima, biće predstavljen i ukrajinskoj javnosti. Ali, naravno, postoje delovi koji su vrlo osetljivi i koji će ostati zatvoreni - izjavio je Jermak.

Jermak je objasnio da se plan sakriva iz vojnih razloga, jer bi objavljivanje takve osetljive informacije moglo postati dostupno i ruskoj obaveštajnoj službi, što bi ugrozilo Ukrajinu.

Volodimir Zelenski je 22. septembra započeo posetu Sjedinjenim Američkim Državama obilaskom fabrike municije u gradu Skrenton. Zbog ove posete, grupa republikanskih kongresmena već je zahtevala pokretanje istrage, tvrdeći da je ovaj događaj mogao biti povezan s kršenjem američkog zakona, uključujući pravila koja zabranjuju saveznim zvaničnicima da se bave političkim aktivnostima tokom službenih obaveza.

Ranije je Zelenski putem svog Telegram kanala izjavio da je takozvani „plan pobede Ukrajine” u potpunosti pripremljen. U avgustu je rekao da taj plan sadrži i „snažan paket za prisiljavanje Rusije na završetak rata diplomatskim putem”.