01.10.2024.

06:00

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Ode sve dođavola! Počela invazija, vode se najkrvavije borbe! Izraelska vojska masovno upada, razorne eksplozije odjekuju Libanom!

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su započele "lokalizovane i ciljane napade" na ciljeve Hezbolaha u pograničnim oblastima južnog Libana.

- Ove mete nalaze se u selima blizu granice i predstavljaju neposrednu pretnju za izraelske zajednice na severu Izraela dodali su.

Takođe je navedeno da će operacija biti nastavljena "u skladu sa procenom situacije i paralelno s borbama u Gazi i na drugim frontovima."

Snažne eksplozije širom Bejruta

Serija snažnih eksplozija odjeknula je širom libanske prestonice Bejruta nešto posle ponoći u utorak, izvestio je Rojters. Prethodno je potvrđeno da je izraelska vojska napala južna predgrađa grada.

Naredba za evakuaciju

Izraelska vojska izdala je naređenja za evakuaciju nekoliko oblasti u južnim predgrađima Bejruta.

Naveli su da civili iz određenih zgrada u četvrtima Lilak, Haret Hreik i Burdž al-Baradžneh moraju odmah napustiti to područje.

"Vi se nalazite u blizini objekata i interesa terorističkog Hezbolaha, i IDF će odlučno delovati protiv njih", navodi se u saopštenju.

Izraelski vojni portparol na arapskom jeziku, Avičaj Adraee, uz obaveštenje je objavio i kartu na kojoj su prikazane ove zgrade.