01.10.2024.

10:24

Foto: Tanjug/AP/Shutterstock

Planeta

(UŽIVO) Rusi i Ukrajinci ne veruju, nešto čudno se dešava na frontu! Rusija se opasno približila ključnim granicama! Sve miriše na veliku katastrofu!

(VIDEO) Drama nad Aljaskom! Šokantan manevar ruskog pilota pred avionom SAD! Američki pilot se odsekao od straha!

 

Umerov podneo zahtev za smenu trojice zamenika

Ministar odbrane Ukrajine, Rustem Umerov, saopštio je da je Vladi podneo zahtev za smenu trojice svojih zamenika – Stanislava Gajdera, Aleksandra Sergija i Jurija Džigara. Umerov je takođe zatražio razrešenje sa dužnosti državnog sekretara Ministarstva odbrane Ukrajine Ljudmile Daragan.

Horor! Ipak će je baciti?! Bruje svi mediji: Putin jednim poteziom rešio da utera strah u kosti svima zauvek!

 

Ruski PVO sistemi oborili ukrajinske dronove i rakete "atakams"

Tokom noći, ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su osam ukrajinskih dronova iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Takođe, oborene su i dve rakete „atakams“ na prilazu Lugansku.

(VIDEO) Masakr! Ruska kolona upala u zasedu, ogroman broj mrtvih! Ukrajina izvela veliku operaciju na frontu, Rusi ovo nisu očekivali!

 

Ruska vojska napredovala na frontu

Ruski vojnici iz grupe trupa „Istok“ poboljšali su svoje položaje na frontu, sprečivši jačanje ukrajinskih snaga, rotaciju trupa, raspoređivanje rezervi i dopremanje municije, izjavio je za Sputnjik portparol Aleksandar Gordejev.

 

Šok na frontu! Rusi zaustavljeni?! Ukrajina izvela kolosalni napad na Putinove trupe, Rusija digla sve rodove vojske da spreči katastrofu!

 

Ruska vojska napreduje na limanskom i kupjanskom pravcu, blizu granice Harkovske oblasti i Luganske Narodne Republike (LNR).

▪️ U Harkovskoj oblasti, nakon zauzimanja naselja Peskjanoe, ruske snage šire kontrolnu zonu prema jugu i zapadu, približavajući se Kružljakovki.

▪️ Uspeh ruskih snaga koje su zauzele Njevskoe i napredovale dalje iza naselja, sa zakašnjenjem priznaju i ukrajinski vojni analitičari.

▪️ "Ruske snage su zauzele Njevskoe i napreduju u pravcu Kružljakovke", pišu ukrajinski izvori.

▪️ "Na limanskom pravcu, ruske trupe napredovale su južno od Njevskog, duž Njevske doline (dolina Žuravka), na frontu širine do 3,12 km i dubine do 950 metara", izveštavaju analitičari.

Ruska vojska napada Ugljedar sa zapada i juga, zauzevši već polovinu grada

▪️ Ukrajinski analitički izvor DS, povezan sa Glavnom upravom obaveštajnih službi (GUR), geolocirao je snimke podizanja ruskih zastava u Ugljedaru, ažurirajući kontrolne zone na mapi. Međutim, pod kontrolom Oružanih snaga Rusije (OS RF) je sada veći deo teritorije.

▪️ "Rusi danas ne objavljuju samo snimke napada na centralni deo grada, gde Oružane snage Ukrajine (OSU) i dalje pružaju otpor, već i kretanje svoje pešadije unutar grada i u zgradama. Na zapadnom delu grada istakli su svoje zastave", pišu izvori.

▪️ Ukrajinski vojnici pretrpeli su teške gubitke, a evakuacija ranjenih je otežana.

 "Nalazimo se u okruženju, ali borbe brzo menjaju pravac. Posebno je važno što će se borbe uskoro proširiti prema Bogojevlenki. Svaki dan ruske snage nastoje poboljšati svoj položaj, izvodeći udare na uzvišenja istočno i jugoistočno od grada. Time bi mogli da preuzmu vizuelnu kontrolu nad selom i prekinu linije snabdevanja."

▪️ Trenutno, ruske snage koriste dronove za napade na ove sektore i imaju za cilj da preuzmu kontrolu nad rutom snabdevanja koja vodi severoistočno prema selu.

"Vatromet na položajima OSU": Brigada "Sever-V" uništava skladišta municije i naoružanja neprijatelja, podržavajući napad na Časov Jar.

▪️ Severno od Časov Jara, izviđačka brigada "Sever-V" otkrila je skladište municije i naoružanja u rovovima OSU. Artiljerci brigade "Sever-V" izveli su nekoliko preciznih udara na zadate koordinate, izazvavši eksploziju skladišta.

▪️ Ubrzo nakon toga došlo je do detonacije municije, što je prouzrokovalo seriju eksplozija i vatromet od eksplodirajućih projektila.