01.10.2024.

08:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Masakr! Ruska kolona upala u zasedu, ogroman broj mrtvih! Ukrajina izvela veliku operaciju na frontu, Rusi ovo nisu očekivali!

Ukrajinske Vazdušno-desantne snage objavile su na Fejsbuku da su njihove trupe uspele da odbiju kolonu od 50 ruskih vojnih vozila. Newsweek još uvek nije mogao da potvrdi detalje snimka i kontaktirao je Ministarstvo odbrane Rusije putem e-pošte radi komentara.

Nezavisni američki think tank, Institut za proučavanje rata (ISW), saopštio je u petak da su ukrajinske snage odbile "pojačani ruski mehanizovani napad veličine bataljona u pravcu Kupjanska", što je prvi mehanizovani napad na toj liniji od prošle zime.

Dvominitni video prikazuje snimke iz vazduha na kojima se vide vojna vozila u plamenu na otvorenom polju, dok se dim širi ka nebu.

U objavi koja prati video, ukrajinska vojska navodi da su ruske snage pokušale da napadnu položaje 77. odvojene aeromobilne brigade Ukrajine i Nacionalne garde u dve odvojene operacije.

"Ipak, uprkos tako ozbiljnim snagama, neprijateljske jedinice nisu uspele", navodi se u objavi, uz napomenu da su ukrajinski padobranci i pripadnici Nacionalne garde uspeli da "poraze neprijatelja i potisnu ga na polazne pozicije."

Objava dodaje da su tokom ruskog napada uništena dva tenka, dva oklopna transportera i jedno borbeno vozilo pešadije, a da su oni koji su preostali pobegli u panici.

"Kolona neprijatelja, koja je napala položaje vojnika Nacionalne garde Ukrajine, takođe je doživela neuspeh," stoji u objavi prema prevodu.