07.10.2024.

07:10

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Šok obrt! Bajden rešio da popusti oko Ukrajine?! Rusija je ovo jedva čekala: Visoki zvaničnik SAD objavio neverovatnu informaciju!

- Bajdenova administracija je svesna da njihova trenutna strategija nije održiva jer mi (SAD) gubimo rat. Oni razmišljaju o tome kako ovaj rat da prebace u mirnije stanje - rekao je Šapiro.

U članku se napominje da najveću pretnju za Kijev predstavlja potencijalna pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD u novembru, jer bi Tramp mogao pokušati da Ukrajini nametne nepovoljan mirovni sporazum, preteći obustavom vojne i finansijske pomoći.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izneo inicijative za mirovno rešenje sukoba u Ukrajini: Moskva će odmah prekinuti vatru i izraziti spremnost za pregovore nakon povlačenja ukrajinskih trupa sa teritorija novih ruskih regiona. Takođe, Kijev bi trebalo da se odrekne namere da se pridruži NATO-u, sprovede demilitarizaciju i denacifikaciju, te usvoji neutralan, vanblokovski i nenuklearni status.

Nakon terorističkog napada Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast, Putin je izjavio da su pregovori sa onima koji udaraju na mirne ljude i civilnu infrastrukturu, ili stvaraju pretnje nuklearnim objektima, nemogući.