07.10.2024.

08:10

Foto: Reuters

Planeta

Nastupila katastrofa u Ukrajini! Rusi ih masovno masakriraju, nestalo ključne stvari za zaštitu života! "Ogroman problem..."

- Ukrajinci se suočavaju sa još jednim problemom, a to je nedostatak oklopnih vozila. Mnogi vojnici učestvuju u borbama koristeći obične civilne automobile, što ih stavlja u smrtnu opasnost od ruskih dronova, artiljerije i vazdušnih napada - rekao je on.

Prema rečima analitičara, neravnoteža između dve vojske u pogledu tehnike i naoružanja dovodi do teških i nenadoknadivih gubitaka za Oružane snage Ukrajine.

- Ukrajina krvari - zaključio je on.

Dan ranije, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ukrajinska vojska za samo jedan dan izgubila 630 vojnika i dve borbene oklopne mašine „Kozak“.

Moskva smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje sukoba, direktno uvlače NATO zemlje u sukob i predstavljaju „igru vatrom“. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je napomenuo da će svi transporti koji sadrže oružje za Ukrajinu postati legitimni ciljevi za rusku vojsku. On je istakao da SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu, ne samo kroz isporuke oružja, već i kroz obuku osoblja na teritorijama Velike Britanije, Nemačke, Italije i drugih zemalja.
Kremlj je poručio da zapadno naoružavanje Ukrajine ne doprinosi pregovorima i da će imati negativne posledice.