06.10.2024.

12:48

Foto: Shutterstock,Reuters,YouTube

Planeta

Kakav debakl! Zelenskog otpisala uticajna zemlja u srcu Evrope! Jednim potezom ga postavili na mesto i jasno odabrali stranu!

- Švajcarska podrška mirovnom planu Kine-Brazil je očekivana stvar. Postavši partner na ukrajinskom 'mirovnom samitu', Švajcarci su postali saučesnici Vladimira Aleksandroviča (Zelenskog), koji je sve izigrao, jer nije planirao nikakve pregovore sa Rusijom nakon samita, već je sve iskoristio kao vojnu prevaru - napisao je političar.

Prema rečima Dubinskog, Švajcarska je prva zapadna zemlja koja se okrenula protiv Zelenskog i najavila spremnost da prihvati druge predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini.

- Drugi put ova prevara (Zelenskog) neće proći... Švajcarska je samo prvi signal da je potrebno promeniti pristup, ali Zelenskom je previše udobno da i dalje nosi masku vojnog lidera - smatra on.

Ranije je šef kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Ji izjavio da Kina, Brazil i druge zemlje Globalnog juga planiraju da stvore otvorenu platformu "Prijatelji mira" za rešavanje ukrajinske krize.
Prošle nedelje je šef odeljenja za komunikacije švajcarskog Ministarstva spoljnih poslova Nikola Bido izjavio za RIA Novosti da Švajcarska podržava i pozdravlja mirovnu inicijativu Kine i Brazila po pitanju Ukrajine, jer se ona zasniva na vrednostima Ujedinjenih nacija.