04.10.2024.

07:40

Foto: Reuters/Wikipedia

Planeta

Kako ovim na Rusiju?! Krenuli za Moskvu, a završiće tamo gde ni najmanje nisu očekivali! NATO stručnjak saopštio Ukrajini katastrofalne vesti!

- Mogli bismo reći da bi pobeda značila da su Ukrajinci potisnuli Ruse do granica ili da su Ukrajinci stigli do Moskve – to bi verovatno bila pobeda. Ali realnost je takva da Ukrajina nikada nije bila sposobna ni da potisne Ruse do granica, a kamoli da stigne do Moskve - rekao je Bo.

Prema njegovim rečima, realna situacija na bojištima ide u prilog Rusiji, koja diktira uslove svoje pobede. Bo smatra da je napad ukrajinskih snaga na Kursku oblast dodatno oslabio preostale delove fronta.

- Ukrajinci gube mnogo ljudi - zaključio je Bo.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, ukrajinske snage su u borbama na kurskom pravcu izgubile više od 18.900 vojnika, 133 tenka, 65 borbenih vozila pešadije, 98 oklopnih transportera, 856 borbenih oklopnih vozila, 562 vozila, 150 artiljerijskih oruđa, 33 lansirne jedinice raketnih sistema, uključujući osam HIMARS i šest MLRS, devet lansirnih jedinica PVO sistema, pet vozila za punjenje raketnih sistema, 38 elektronskih stanica za ometanje, devet radarskih sistema za protivbaterejsku borbu, tri radarska sistema PVO, kao i 19 jedinica inženjerske opreme i druge tehnike.