01.10.2024.

17:49

Foto: Shutterstock

Planeta

Iran kreće u napad na Izrael, Bela kuća upozorila da rakete treba da polete svakog časa! Netanjahu najavio "dane velikih izazova"!

- Sjedinjene Američke Države imaju naznake da se Iran sprema da uskoro pokrene napad balističkih raketa na Izrael. Aktivno podržavamo pripreme odbrane Izraela od ovog napada. Direktan vojni napad Irana na Izrael imaće teške posledice po Iran - navodi se u saopštenju.

Istovremeno, izraelske snage kažu da izvode "ciljani vazdušni udar u Bejrutu". Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je na "dane velikih izazova".

- Ono što tražim od vas su dve stvari: prvo, da se striktno pridržavate direktiva Komande matičnog fronta. To spasava živote. I drugo: da budete zajedno. Bićemo čvrsto zajedno u teškim danima koji su pred nama, borićemo se zajedno i zajedno ćemo pobediti - poručio je izraelski premijer građanima.

Ranije danas, Hezbolah je iz Libana izveo raketni napad na centralni deo Izraela, probivši izraelski protivraketni sistem "Gvozdena kupola" kod Tel Aviva.

Nekoliko raketa pogodilo je okolinu grada, izazivajući alarme u brojnim oblastima, uključujući Guš Dan, Šeron, Jarkon i Samariju.