03.10.2024.

07:10

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Pakao! Počelo urušavanje fronta, a Zelenski... Lider Ukrajine upao u sopstvenu zamku, raskrinkao ga čovek kojeg je strpao u zatvor!

- Želja Zelenskog da glumi kako je poseta SAD prošla izuzetno uspešno — hvata ga u zamku. Jer se može hvaliti bilo čime, ali reči moraju imati stvarnu potvrdu u događajima - napisao je političar.

Prema Dubinskom, nova vojna pomoć SAD ne može spasiti ukrajinske oružane snage od raspada fronta u Donbasu. Lideru kijevskog režima će biti teško da objasni vojnicima svoje optimistične izjave.

- Ovaj novac ni na koji način neće uticati na brzinu i obim vojne pomoći za ukrajinsku vojsku ovde i sada. A front se upravo sada urušava, i... može se dogoditi da ne uspemo da izdržimo - zaključio je on.

Prošlog četvrtka, Zelenski se sastao sa predsednikom SAD Džoom Bajdenom kako bi dobio odobrenje za korišćenje zapadnih dalekometnih raketa za udare po teritoriji Rusije, ali Bela kuća nakon razgovora nije objavila promenu politike o zabrani korišćenja ovog oružja od strane Kijeva. U petak, „Politiko“, pozivajući se na izvore, pisao je da Džo Bajden i njegovi savetnici nisu sigurni u „plan pobede“ Zelenskog u ukrajinskom sukobu.

Ranije je Zelenski izjavio da je tokom svoje posete SAD obavio sve „obavezne razgovore“ sa zapadnim liderima. Lider kijevskog režima tvrdi da je u Vašingtonu navodno „urađeno sve što je moguće“ kako bi se ojačala Ukrajina.