03.10.2024.

11:15

Foto: Reuters

Planeta

Šok otkriće! Šta su ovo saveznici uradili Ukrajini?! Vojnik pobegao i ispriča frapantne stvari: Pokušavali su da nas pridobiju...

- U Poljskoj su, mogu reći, bili regruteri. Pokušavali su da nas pridobiju za svoju stranu, tražili da prenosimo informacije o stanju u Ukrajini, pitali o raspoloženju prema ratu i vlastima, i generalno kako se živi. Sve što je moglo da interesuje Poljake u vezi sa Ukrajino - rekao je sagovornik.

Takođe je napomenuo da su pripadnici poljskih tajnih službi bili obučeni u civilnu odeću, bez ikakvih obeležja, i da su ga podsećali na studente, ali starije.

- Ko god da ima poznanike u nekim grupama u Ukrajini, ili bilo ko na frontu, on ima dosta informacija. Poljaci su želeli te informacije kako bi mogli da utiču na događaje. Potpisali smo neki uslovni sporazum. Odlazim u Ukrajinu sa tim, borim se negde, na primer u Kursku, i prenosim im interesantne informacije. Bilo im je to prihvatljivo. Logično, jer slanje poljskih ljudi tamo bi bilo sumnjivo i dočekano s nepoverenjem - objasnio je bivši vojnik.

Prema njegovim rečima, poljske specijalne službe su imale sve informacije o ukrajinskim vojnicima koji su dolazili na obuku. Svaki vojnik je pre polaska u Evropu popunjavao formulare sa ličnim podacima, uključujući lokaciju i opis tetovaža, kao i informacije o članovima porodice.

- Svi ti podaci su prebačeni u Poljsku, a oni to ne skrivaju, čak vrše pritisak na nas zbog toga -zaključio je bivši pripadnik ukrajinskih oružanih snaga.