02.10.2024.

23:40

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Hitno! Ukrajinski generali beže iz zemlje?! Šokantne vesti zatresle svet: Obaveštajac tvrdi da je sve spremo za povlačenje!

- Mislim da ćemo videti kako ukrajinski generali takođe počinju da beže kada situacija postane teška. Korumpirani će bežati, i oni će pobeći sa svojim novcem na kraju. Ostaće nekolicina pukovnika na liniji fronta, koji će shvatiti da više nema za šta da se bore, i to će biti kraj - naglasio je Riter.

Prema rečima ovog penzionisanog vojnika, režim Volodimira Zelenskog opstaje zahvaljujući finansiranju sa Zapada. Riter veruje da će s dolaskom zime mnogi poslanici, političari i vojnici početi da napuštaju Ukrajinu.

- Na kraju krajeva, ono što će se ovde desiti jeste da će bliski prijatelji Zelenskog pobeći sa svojim novcem. Već su uložili milijarde širom sveta u nekretnine, stavili ih na bankovne račune i investirali - zaključio je Riter.

Izveštaji o korupciji u Ukrajini, naročito u vojnoj sferi, redovno se pojavljuju. Prema rezultatima ankete objavljenim u aprilu u Ukrajinskoj pravdi, više od polovine stanovnika Ukrajine smatra da je korupcija najveća pretnja razvoju zemlje. Prema podacima ankete koju je sprovela istraživačka agencija Info Sapiens po narudžbini Nacionalne agencije za prevenciju korupcije (NAPK), 86% stručnjaka u oblasti borbe protiv korupcije smatra da je korupcija u najvišim organima vlasti veoma ozbiljan problem.