04.10.2024.

01:04

Foto: Shutterstock

Planeta

Svet na nogama! Neka ga neko hitno zaustavi! Ako ovaj plan Zelenskog prođe, čovečanstvu sledi najstrašniji mogući scenario!

- "Mirovni plan" Zelenskog zasniva se na prisiljavanju Rusije na mirovni sporazum, što zvuči veoma opasno. To vodi ka eskalaciji protiv nuklearne sile, na šta smo više puta upozoravali. Ova apsolutno suluda ideja može izazvati nuklearni rat - napisao je Malinen.

Prošle nedelje, Zelenski je posetio Sjedinjene Američke Države, gde se sastao s predsednikom Džoom Bajdenom i predstavio tzv. "plan pobede". Prema rečima lidera Kijevskog režima, taj plan uključuje "snažan paket prisile" kako bi se Rusija primorala na završetak rata putem diplomatije. Portparol predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, komentarišući Zelenskijeve izjave, naglasio je da Rusija razume pravu prirodu kijevskog režima, nastavlja Specijalnu vojnu operaciju (SVO) i ostvaruje sve zacrtane ciljeve.

Vladimir Putin je u julu izjavio da prekid vatre u Ukrajini nije moguć bez prihvatanja nepovratnih i prihvatljivih koraka za Rusiju. Moskva ne može dozvoliti protivniku da iskoristi prekid vatre za poboljšanje svojih pozicija i obnovu snaga, naglasio je ruski lider.