03.10.2024.

14:43

Foto: Reuters/Printskrin video

Planeta

(VIDEO) Katastrofa! Uništeno najrazornije rusko oružje! Sve sručili na vojni aerodrom sa najmodernijim ruskim lovcima!

- Tokom noći, dronovi SBU, kao i specijalnih jedinica i drugih odbrambenih snaga, napali su skladišta sa vođenim bombama, parkinge aviona SU-35 i SU-34, kao i objekte za skladištenje avionskog goriva na vojnom aerodromu Borisoglebsk u Voronješkoj oblasti Ruske Federacije. Odavde neprijatelj aktivno bombarduje ukrajinske teritorije vođenim bombama - rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, SBU nastavlja sa aktivnim merama za smanjenje sposobnosti neprijatelja da teroriše mirne ukrajinske gradove borbenim avionima opremljenim vođenim bombama.

Demilitarizacija ruskih vojnih aerodroma će se nastaviti, jer neprijatelj ne sme da se oseća bezbedno ni na sopstvenoj teritoriji, dodao je izvor.

Prema izveštajima, tokom noći Rusi su na društvenim mrežama pisali o radu protivvazdušne odbrane, letu velikog broja dronova, kao i o snažnim eksplozijama i požaru u blizini aerodroma Borisoglebsk.

Kako prenosi Ukrinform, dronovi Službe bezbednosti Ukrajine pogodili su infrastrukturu vojnog aerodroma Šajkovka u Kalinjskoj oblasti (Rusija), gde su raspoređeni strateški avioni TU-22M koji redovno napadaju Ukrajinu.