Autor: Informer.rs

04.10.2024.

11:01

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Besni u Kursku! Vojnici otkrili prizor koji su zatekli tokom zauzimanja Ugljedara!

Kakav manevar Putina! Rusi probili sedam frontova! Rusija potpuno porazila ukrajinske snage, prinzali i CIA agenti!

Oboreni dronovi iznad Kurska

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tri ukrajinske bespilotne letelice iznad regiona Kursk, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane .

- 3 oktobra 2024. godine, od 13.50 do 17.00 časova po moskovskom vremenu, dežurstvom su zaustavljeni pokušaji kijevskog režima da izvrši terorističke napade na objekte tipa aviona na teritoriji Ruske Federacije PVO sistemi nad teritorijom Kurske oblasti - navodi se u poruci.

Kako ovim na Rusiju?! Krenuli za Moskvu, a završiće tamo gde ni najmanje nisu očekivali! NATO stručnjak saopštio Ukrajini katastrofalne vesti!

Prizori u Ugljedaru

Ofanziva se nastavlja, pa na komandnom mestu puka vlada uobičajeno uzbuđenje – oficiri razvijaju plan daljeg delovanja. Pojavljuju se vojnici – doneli su američki mitraljez MG3 (modifikacija tzv. Hitlerove pile MG42).

Oružje je malo izgorelo, ali nakon delimičnog rastavljanja postalo je jasno: i dalje je prilično upotrebljivo. A ranije su već uhvatili nekoliko kutija sa odgovarajućim NATO patronama kalibra 7,62k51 milimetar (sovjetski - 7,62k54).

- Mitraljez je otkriven na Južnim dačama, moji borci su držali mostobran za ofanzivu skoro dve godine“, objašnjava komandant puka sa pozivnim znakom „Sid“. kada nam je neprijatelj presekao puteve, čak ni miš nije mogao da ih probije iz vazduha - rekao je jedan od vodnika.

Zatim, u šumskom pojasu koji se nalazi blizu položaja, saperi su presekli čistinu od osam kilometara - „put života“. Krošnje drveća bile su kamuflirane, a lišće koje je rano procvetalo potpuno je sakrilo sve što se dešavalo u „šumskom području“.

Evropa na nogama! Da li će Putin brutalno kazniti ovu državu?! Zabili mu prst u oko, povukli potez kao i Ukrajina...

Uništeni dronovi iznad Kurska

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tri ukrajinske bespilotne letelice iznad regiona Kursk, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane .

- 3 oktobra 2024. godine, od 13.50 do 17.00 časova po moskovskom vremenu, dežurstvom su zaustavljeni pokušaji kijevskog režima da izvrši terorističke napade na objekte tipa aviona na teritoriji Ruske Federacije PVO sistemi nad teritorijom Kurske oblasti - navodi se u poruci.