Autor: Informer.rs

04.10.2024.

17:08

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Tramp najavljuje pakao u SAD! Ovo će biti poslednji izbori u Americi ako..."

Američki republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je da bi predstojeći predsednički izbori mogli da budu poslednji u SAD ako pobedi Kamala Haris.

"Moramo da pobedimo, jer ako ne pobedimo, ova zemlja otići će u pakao. Znate, kažu da će ovo možda biti poslednji izbori koje ćemo ikada imati, i ja zaista verujem u to. Verujem da bi ovo mogli da budu naši poslednji izbori", rekao je Tramp, a prenosi "Gardijan".

Ranije je slično mišljenje izneo i američki milijarder i biznismen Ilon Mask, koji je rekao da bi demokratska partija mogla da pretvori SAD u de fakto jednopartijsku državu ako uspe da poveća podršku u kolebljivim državama davanjem državljanstva ilegalnim migrantima.

"Vrlo malo Amerikanaca shvata da ako Tramp ne bude izabran, ovo će biti poslednji izbori. Daleko od toga da predstavlja pretnju demokratiji, on je jedini način da je spasemo", ocenio je Mask.

"Dozvolite mi da objasnim: ako čak jedan od 20 ilegalaca godišnje postane državljanin – nešto što demokrate ubrzavaju – to bi bilo oko 2 miliona novih legalnih glasača za četiri godine", rekao je Mask u odgovoru na post u kojem se tvrdi da pod sadašnjom američkom administracijom devet miliona ilegalnih migranata ispunjava uslove za državljanstvo.

Američki predsednički izbori održaće se 5. novembra. Demokratsku stranku će predstavljati potpredsednica Kamala Haris, a Republikansku stranku bivši predsednik Donald Tramp.