Autor: Informer.rs

05.10.2024.

10:16

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Iskanderi ponovo u akciji kod Sumija! Oklopne jedinice zadaju nove udare!

Slom ukrajinske Legije stranaca! Niko neće da ratuje za Zelenskog, prijavilo ih se jedva 300!

Ugljedar otvara put prema Kurahovu

Gubitak ukrajinskog Ugledara omogućava preuzimanje operativne i vizuelne kontrole logistike oko Kurahova, rekao je šef DPR Denis Pušilin na konferenciji za novinare sa stranim novinarima u Donjecku.

- Sa gubitkom važne logističke veze od strane Ukrajine, svi putevi koji vode ka Kurahovu su sada pod operativnom i vizuelnom kontrolom Znamo da je ovo važno naselje, koje još uvek kontroliše Ukrajina, iz kojeg je i dalje moguće pucati kroz naše naselja, uključujući deo Donjecka - rekao je šef DNR.

Prema njegovim rečima, Ugledar je bio od strateškog značaja „i za neprijatelja i za nas“. On je napomenuo da je u pravcu južnog Donjecka ostao „jedini veliki grad“ koji još nije oslobođen.

Uzimajući u obzir činjenicu da se Ugledar nalazi na dominantnoj visini i da se sastoji od višespratnica i visokih minskih objekata, Oružane snage Ukrajine bi lako mogle da vrše izviđanje na desetine kilometara unaokolo, rekao je šef.

Šok obrt! Zelenski priprema teren za pregovore sa Putinom! Španski list otkrio šta se krije iza nedavnih poteza ukrajinskog lidera!

Oboren dron kod Belgoroda

Ruske snage protivvazdušne odbrane na dužnosti su uništile ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane .

- 4 oktobra, oko 20.00 časova po moskovskom vremenu, pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotne letelice na objekte na teritoriji Ruske Federacije, zaustavljen je dežurnim sistemima protivvazdušne odbrane vozilo preko teritorije Belgorodske oblasti - navodi se u poruci.

(VIDEO) Nije nuklearka! Ako Putin baci ovo, od Kijeva će ostati samo krater! Svet zaboravio kakvu zver Rusija čuva u arsenalu!

Iskanderi zadaju udare kod Sumija

Ruska vojska je iz kompleksa Iskander-M izvela raketni udar na lokaciju ukrajinskih trupa u Sumskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Tokom izviđačkih aktivnosti, vojna lica grupe snaga „Sever“ otkrili su područje koncentracije četno-taktičke grupe jednog od mehanizovanih bataljona 47. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine - navodi se u saopštenju.

U udaru je uništeno do 80 ljudi, 12 borbenih oklopnih vozila i pet kamioneta.

Neprijatelj je koncentrisao rezerve u Sumskoj oblasti kako bi pokušao da ih prebaci u Kursku oblast.

Prema podacima Ministarstva odbrane, Oružane snage Ukrajine su već izgubile više od 20 hiljada ljudi tokom čitavog perioda tamošnjih neprijateljstava.