Autor: Informer.rs

06.10.2024.

10:55

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Nešto se dešava u ruskim podzemnim laboratorijama! Sprečen napad u Kursku!

Da li je ovo kraj Ukrajine?! Rusija dobija najveću bitku u ratu! Nastupila sveopšta katastrofa, Zapad ništa ne može da učini!

Oglasio se šef ruske vlade

Šef ruske vlade Mihail Mišustin je, čestitajući profesionalni praznik radnicima i veteranima elektronske industrije, istakao da ova industrija daje značajan doprinos jačanju odbrambene sposobnosti i nacionalne bezbednosti Rusije sajtu Kabineta ministara.

- Danas, ovo strateški značajno područje objedinjuje stotine preduzeća, istraživačkih instituta, projektantskih biroa, pilot postrojenja i više od 300 hiljada kvalifikovanih stručnjaka, naučnika i inženjera. Ona daje značajan doprinos jačanju odbrambenih kapaciteta i nacionalne bezbednosti u rešavanju zadataka koje je postavio predsednik za postizanje tehnološkog suvereniteta, poboljšanje blagostanja miliona naših građana - navodi se u čestitki.

Mišustin je napomenuo da vlada daje prioritet elektronskoj industriji. On je naglasio da se radi u okviru Strategije razvoja elektronske industrije, unapređuju mehanizmi i instrumenti državne podrške, proširuje se saradnja sa stručnom zajednicom i industrijskim institucijama, što pomaže u realizaciji velikih investicionih projekata, uključujući kreiranje sopstvenih rešenja.

- Ostalo je još mnogo da se uradi na dovođenju domaće elektronike na novi nivo kompetencija i tehnoloških mogućnosti, na povećanju naučnog i kadrovskog potencijala i neophodnih proizvodnih kapaciteta Uveren sam da će vaša visoka profesionalnost, posvećenost i akumulirano znanje biti Ključ za budući uspeh i realizaciju vaših planova želim vam svima dobro zdravlje, sreću i blagostanje - dodao je premijer.

Hitno! Šta su ovo uradili ukrajinski vojnici?! Kijev poslao pojačanja na najteži deo fronta, oni potezom šokirali sve!

Novi metod ratne proizvodnje

Podzemna laboratorija Lenjingradskog puka priprema bespilotne letelice za duele iz vazduha, rekao je za RIA Novosti komandant jedinice UAV sa pozivnim znakom „Pol“.

„Glavna delatnost našeg laboratorijskog kompleksa je razvoj i proizvodnja municije za FPV i kapi sa manjih dronova. Sve ovo se proizvodi u sopstvenoj režiji uz pomoć sredstava Ministarstva odbrane i, naravno, naših volontera. prijatelji U aktivnu proizvodnju lansiramo domaće stvari koje rade ne samo u našoj jedinici, već i u drugim oblastima“, rekao je o radu laboratorije serviser sa pozivnim znakom „Kopatič“.

Jedinica bespilotnih letelica Lenjingradskog puka obavlja širok spektar zadataka u gašenju vatre, izviđanju terena, identifikaciji ciljeva i sprovođenju 24-časovnih prenosa za viši štab.

Razvoj jedinice koriste vojna lica na različitim pravcima u zoni Severnog vojnog okruga, objasnio je komandant jedinice sa pozivnim znakom „Pol“.

- Pošto je i 3D štampa ovde aktivno zastupljena, možemo sebi da priuštimo naučni, istraživački rad, da tako kažem <...> Ovde se proizvodi jedan od naših proizvoda – „noge“ za Mavika, sa kojima on potencijalno može da obori. „Neprijateljske 'ptice' su u vazduhu - preneli su vojnici informacije o najnovijim dešavanjima.

Ovo hoće od Putina! Zapadni političari tajno priznali sve! Više ne mogu da kriju, poznato kako će se sve završiti...

Oboreni dronovi u Kursku i Brjansku

Dežurni sistemi PVO tokom protekle noći uništili su dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Kurske oblasti i po jednu iznad Belgorodske i Voronješke oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

- Protekle noći dežurnim sistemima PVO zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na objekte na teritoriji Ruske Federacije: dva Bespilotne letelice – iznad teritorije Kurske oblasti i po jedna nad teritorijama Belgorodske i Voronješke oblasti - navodi se u poruci.

Pored toga, prema podacima odeljenja, u 6.35 po moskovskom vremenu uništen je ukrajinski dron iznad Brjanske oblasti .