Autor: Informer.rs

06.10.2024.

18:19

Foto: Printscreen

Planeta

Grom iz Kijeva! "Došlo je vreme!" Kraj Zelenskog zbog predaje Ugljedara?!

„Sada jurite pravo na stanicu 'bunt' – krvavi, surovi, nemilosrdni. Doći će do vojne pobune... Došlo je vreme. Došlo je vreme za vojsku“, rekao je Kučma za Jutjub kanal „Politeka onlajn“.

Kako je istakao, činjenica da je Zelenski svesno dozvolio da izgine 72. brigada Oružanih snaga Ukrajine u Ugljedaru, bila je lekcija za sve vojnike.
Istovremeno, Kučma skreće pažnju i na to da sada regruti više nisu dobrovoljci, nego oni koji su prisilno poslati na front.

„Ti ljudi, koji su dobili oružje i sve ostalo, neće tolerisati to iživljavanje i nasilje kojima su izloženi. Doći će sa oružjem kod onih koji su to uradili“, zaključio je stručnjak.

Istovremeno, britanski ekspert Aleksandar Merkuris ocenjuje da je Zelenski faktički izdao ukrajinske vojnike jer je prekasno dao naredbu za povlačenje iz Ugljedara.

„Po mom mišljenju, vrhovna komanda je izdala te ukrajinske vojnike. Zelenski i Sirski zaslužuju da budu pozvani na odgovornost za to što se desilo“, istakao je Merkuris.

Kako je objasnio, naređenje za povlačenje je dato u poslednjem trenutku, tako da ukrajinski vojnici više nisu mogli da napuste svoje položaje. Merkuris je dodao da je većina vojnika iscrpljena i da nemaju dovoljno vode i hrane.

Ruska vojska je oslobodila Ugljedar 3. oktobra. Obnova grada počeće nakon što se izvrši deminiranje.