Autor: Informer.rs

07.10.2024.

12:40

Foto: Tanjug

Planeta

(FOTO) Rusi se obrušili na Kijev! Veliki raketni napad na ukrajinsku prestonicu, delovi uništenih balističkih projektila padaju po gradu

To je Kijev post oblavio na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži X (bivši Tviter). Navodi se da je napad počeo oko 8.30 sati po lokalnom vremenu.

U dva distrikta ukrajinske prestonice pali su delovi uništenih raketa. Za sada nema izveštaja o žrtama ili razmerama materijalne štete.

Delovi raketa pali su u glavnom gradu Ukrajine nakon eksplozija i jutros je na nivou cele zemlje objavljena uzbuna na vazdušnu opasnost - kazao je gradonačelnik Vitalij Kličko, prenosi Kijev indipendent.

Izveštači ovog lista su naveli da su se prve eksplozije začule oko pola devet,  a otprilike u isto vreme su gradske vlasti saopštile da to dejstvuju PVO sistemi.

Navodi se da su delovi palih projektila pronađeni u distriktu Solomjanski, gde je izbio požar, kao i distriktu Holosivski.

Kličko je naveo da je požar ugašen, a da su delovi rakete nađeni u blizini ulaza u stambenu zgradu, u kućnom dvorištu i u blizini supermarketa.