07.10.2024.

18:10

Foto: Shutterstock

Planeta

Nema stajanja! Putinov potez šokirao Ukrajinu! Pregazio Ugljedar i uradio nešto neočekivano, sve pada kao kula od karata!

„Jedinice vojne grupacije 'Istok' nastavljaju da potiskuju neprijatelja i razvijaju uspeh. Deo njih napredovao je severozapadno od Ugljedara i u oblasti Veselog, približavajući se Bogojavljenki”, navodi se u saopštenju.

U vojnom resoru dodali su da borci grupacije "Istok" pomažu preostalim stanovnicima u gradu — njih je više od sto. Njima se dostavljaju lekovi, hrana, osnovne potrepštine, a u slučaju potrebe, nudi se evakuacija na bezbednije mesto.

Pored toga, ruski vojnici uništavaju oruđa koja su Oružane snage Ukrajine ostavile kako bi pokrile povlačenje svojih jedinica. Tako je izviđački dron otkrio takve ciljeve u šumskom pojasu, a posade raketnih sistema „Grad” pogodile su ih, naciljavši za samo nekoliko minuta.

Ministarstvo odbrane je 3. oktobra saopštilo da je Ugljedar oslobođen. Prema rečima zamenika komandanta grupacije „Istok”, general-potpukovnika Romana Grekova, poraz Oružanih snaga Ukrajine u gradu omogućen je iznenadnim potezima ruske vojske, koja je napala Ugljedar iz nekoliko pravaca.