09.10.2024.

00:15

Foto: Reuters

Planeta

Katastrofa! Hrvati objavili šokantnu vest o Ukrajini! Zapad je već povukao udarne poteze, Kijev nije svestan šta se dešava...

„Zapad će uskoro doći do gorkog zaključka: Ukrajina će biti primorana da izgubi teritorije, osim ako svet ne zapadne u Treći svetski rat. Ali niko ne želi to da kaže naglas“, navodi se u članku.

Izdanje piše da, kada Kijev dođe do tačke u kojoj će ga jedino globalni rat „spasiti“, shvatiće se da Ukrajina nije toliko važna u širem geopolitičkom kontekstu.

U članku se navodi da svi podaci ukazuju na to da je iscrpljivanje Rusije nerealan i neefikasan cilj, jer je Rusija pokazala otpornost u ovom sukobu, a njena vojska pobeđuje.

U junu je predsednik Vladimir Putin izjavio da Ukrajina mora da povuče svoje trupe sa teritorije novih ruskih regiona — DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti — kako bi počeli pregovori. Putin je istakao da će borbe prestati čim Kijev pristane na ovaj uslov. Takođe, kako je naveo, Kijev mora zvanično obavestiti o odustajanju od planova za pridruživanje NATO-u, jer je Moskvi za mirno rešenje potreban neutralan, neblokovski i beznuklearni status Ukrajine.