11.10.2024.

11:12

Foto: Reuters/printscreen

Planeta

Rusi zabezeknuti! Šta je ovo Ukrajina aktivirala u Kursku?! Sada je jasno zašto ovoliko dugo ne mogu da ih isteraju sa teritorije!

- Ovde je sve drugačije nego u DNR. Šuma je mnogo gušća, ima mesta za sakrivanje. Tamo je sve golo, nema bekstva od drona. Ali najvažnije je da ovde rade jači sistemi za elektronsko ometanje. Čak i nove frekvencije koje ranije nismo koristili, vrlo brzo bivaju ometene, što otežava uništavanje ciljeva - naglasio je on.

Jednice Oružanih snaga Ukrajine su 6. avgusta u 5:30 prešle u ofanzivu sa ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov.

On je istakao da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena potpunim porazom neprijatelja i povratkom na državnu granicu.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane 3. oktobra, za vreme borbenih dejstava u kurskom pravcu, neprijatelj je izgubio više od 20.000 vojnika i 135 tenkova.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je kijevski režim pokrenuo provokaciju i da sprovodi neselektivnu paljbu, uključujući i na civilne ciljeve.

- Protivnik će dobiti adekvatan odgovor i svi ciljevi koje je Rusija postavila biće postignuti - naglasio je Putin.

U Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti na snazi je režim antiterorističke operacije kako bi se osigurala bezbednost građana.