11.10.2024.

05:30

Foto: printscreen tv Front/EPA

Planeta

NATO upravo bira između dve stravične opcije! Jedna će značiti njihov apsolutni poraz, druga vodi čovečanstvo direktno u nestanak!

- U ovom slučaju, ako Rusija ne bude vodila mirovne pregovore, šta da radimo na Zapadu? Blefirali bismo, zavisno od našeg izbora - podelio je svoje mišljenje Merkuris.

Prema njegovim rečima, Zapad će morati da bira između eskalacije sukoba, sve do nuklearnog rata, ili kapitulacije pred Rusijom koja napreduje na teritoriji Ukrajine.

- U ovom slučaju, ceo NATO sistem sa članom 5 bio bi samo fiktivni dokument - dodao je on.

Nakon terorističkog napada Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast, Vladimir Putin je rekao da su pregovori nemogući sa onima koji napadaju civile i civilnu infrastrukturu, ili pokušavaju da ugroze nuklearne objekte.

Pomoćnik predsednika Rusije, Jurij Ušakov, kasnije je izjavio da mirovni predlozi Moskve za rešavanje sukoba u Ukrajini, koje je prethodno izneo Putin, nisu povučeni, ali da razgovora sa Kijevom neće biti.

Mirovni predlozi koje je Putin predložio uključuju priznanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao delova Rusije, kao i neutralan i beznuklearni status Ukrajine, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju, te ukidanje antiruskih sankcija.

Kijev je ovu inicijativu odbio.