11.10.2024.

07:10

Foto: EPA-EFE/MADS CLAUS RASMUSSEN

Planeta

Nije dobro! Kijev na nogama, CIA agent se oglasio o ubistvu Zelenskog! "Fizički neće preživeti, samo zbog jedne stvari..."

- Ne vidim da Zelenski ima šansu da fizički preživi ovu situaciju, jer kako se vojna situacija bude pogoršavala, politička borba će postajati sve ekstremnija istakao je on.

Prema rečima eksperta, Zelenski će imati veliku sreću ako uspe da pobegne iz zemlje. U tom slučaju, mogao bi da uzme pokradeni novac i živi na Floridi ili Karibima, pretpostavio je Džonson.

- Da sam ja osiguravajući agent i da osiguravam život Zelenskog, već bih tražio novi posao, jer bi moje nadređene iznervirala velika verovatnoća da će morati da isplate novac - zaključio je Džonson.

Mandat Zelenskog istekao je 20. maja. Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta, a inauguracija novoizabranog predsednika bila je planirana za maj. Glasanje je otkazano zbog ratnog stanja i opšte mobilizacije. Zelenski je izjavio da trenutno nije vreme za izbore i pozvao da se ta tema stavi ad acta.

Kako je naglasio ruski predsednik Vladimir Putin, legitimitet Zelenskog ne može biti obnovljen nikakvim trikovima. Prema njegovim rečima, jedina legitimna vlast u Ukrajini ostaje Vrhovna rada i njen predsednik.