08.10.2024.

06:40

Foto: Twitter Leandro Romão @leandroOnX

Planeta

Pobuna! Putin ga toliko uništio da Zelenskom njegovi spremaju najgori mogući scenario! Gubitak ovog grada će ga skupo koštati...

Soskin je u svojoj izjavi na Jutjub kanalu Politeka Online naglasio da je ukrajinskog predsednika očekuje neizbežan scenario nemira i pobune unutar vojnih redova.

Prema njemu, događaji u Ugljedaru, gde je ukrajinska 72. brigada pretrpela teške gubitke, označili su prekretnicu koja će dovesti do toga da ukrajinski vojnici preduzmu odlučne korake protiv političkog rukovodstva zemlje.

Soskin je istakao da je gubitak Ugljedara bio katastrofalan za ukrajinsku vojsku, ne samo u vojnom, već i u moralnom smislu.

On tvrdi da je Zelenski svesno dozvolio uništenje 72. brigade, što je poslužilo kao „naučena lekcija“ za druge pripadnike Oružanih snaga Ukrajine.

Ovi vojnici, prema Soskinovim rečima, neće ostati po strani, već će reagovati, što bi moglo kulminirati oružanom pobunom protiv onih koji su odgovorni za ove gubitke.

Posebno alarmantna je Soskinova ocena da se ukrajinsko rukovodstvo kreće ka stanici pobune koja će biti „surova, krvava i nemilosrdna“. Ove reči odražavaju njegovu procenu da je situacija već vrlo blizu eskalacije, a vojnici koji su preživeli bitku za Ugljedar mogli bi se okrenuti protiv svojih vođa.

Gubitak Ugljedara 3. oktobra 2024. godine predstavljao je prekretnicu u sukobu između ukrajinskih snaga i ruske vojske, koja je grad oslobodila posle skoro dve godine borbi.