12.10.2024.

00:00

Foto: Foto: Shutterstock,Printscreen/Telegram

Planeta

Kakav prodor ruske vojske! Ukrajinska jedinica napravila šokantan potez! Mislili da dolaze saborcima u pomoć, a tamo ih sačekali...

Prema njegovim rečima, brigada je među prvima ušla u Želanoje.

- Ušli smo u prve kuće, koje su bile srušene, pre Prvog Želanog. Dočekala nas je veoma jaka vatra, bilo je i minobacača, i ‘ptičica’ (bespilotnih letelica), bilo je svega, ali smo dobro prošli - ispričao je „Faust“.

On je istakao da su akcije jurišnih jedinica bile stručno koordinisane uz pomoć bespilotnih letelica (BPL).

- Već je pao mrak, zauzeli smo prvu kuću u Želanom-1, onu najudaljeniju. Postavili smo stražu i rešili da se malo odmorimo. Pred zoru, dok je stražu držao vojnik sa pozivnim imenom 'Lis', reagovao je na vreme – ukrajinsko borbeno vozilo se približilo kući - rekao je ruski vojnik.

Stražar je na vreme obavestio komandira, a ruski vojnici su zauzeli odbrambene pozicije u kući. Prema rečima „Fausta“, ukrajinski vojnici su prišli kući, pozdravili se, a tek nakon toga shvatili da su unutra ruski borci.

- I tu je sve počelo. Počeli su da bacaju rančeve, pokušavali su da pobegnu iz dvorišta, ali tu je bila mala ograda koja im je postala prepreka, i to je bilo to – tu su ostali, na rotaciji ispred te kuće -zaključio je „Faust“.