12.10.2024.

05:30

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Spisak postoji! Rusija zaledila sve NATO pse rata! Počinje najveći lov do sada, čeka ih najteža moguća sudbina!

- Ruski nadležni organi drže pitanje učešća stranih boraca u terorističkom napadu (u Kurskoj oblasti - red.) pod strogom kontrolom, uključujući sastavljanje spiskova boraca i evidentiranje njihovih zločina. Njih čeka nezavidna sudbina. Mnoge uništavaju ruske trupe kao legitimne vojne ciljeve - rekla je Ždanova.

Diplomata je precizirala da je od početka specijalne operacije krivično odgovaralo najmanje 785 plaćenika koji su učestvovali u borbenim dejstvima na strani Oružanih snaga Ukrajine.

Veliki broj stranih plaćenika primećen je i u Kurskoj oblasti.

Podsetimo, jedinice Oružanih snaga Ukrajine prešle su u ofanzivu 6. avgusta u 5.30 časova sa ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena potpunim porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije 7. oktobra, neprijatelj je tokom borbenih dejstava u kurskom pravcu izgubio više od 21.000 vojnika i 136 tenkova.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je kijevski režim preduzeo provokaciju i sprovodi neselektivno granatiranje, uključujući civilne ciljeve. Putin je rekao da će neprijatelj dobiti adekvatan odgovor i da će svi ciljevi postavljeni pred Rusiju biti ostvareni.

U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, radi obezbeđenja bezbednosti građana, na snazi je režim antiterorističke operacije.