08.10.2024.

10:13

Foto: Epa/Printscreen

Planeta

(FOTO) Katastrofa! Putinovu rezidenciju sravnili sa zemljom! Isplivale šok scene iz Rusije, svi imaju samo jedno pitanje!

Poslednjih godina, Putin je često boravio u rezidenciji Bočarov ručej s pogledom na Crno more u Sočiju. Međutim, ova rezidencija je iznenada srušena bagerima, a novi satelitski snimci do kojih je došao Proekt pokazuju da se na njenom mestu sada nalazi velika jama.

Prema istrazi, Putin izbegava Soči i Krasnodarski kraj od prošle godine, kada su ukrajinski dronovi pojačali napade na rusku teritoriju.

Ukrajinski vazdušni napadi pogodili su različite ciljeve u regionima Sočija i Gelendžika, zbog čega je Putin prestao da posećuje ove oblasti, uprkos sofisticiranim sistemima protivvazdušne odbrane koji štite njegove rezidencije.

Informer

 

Srušena u februaru

Rezidencija Bočarov ručej srušena je u februaru i martu ove godine. Iako je zgrada u potpunosti uništena, istraga Projekta naglašava da mnoga pitanja ostaju bez odgovora.

"Pre svega, zašto je bilo potrebno srušiti luksuznu rezidenciju koja je renovirana pre samo deset godina? Odgovor je verovatno očigledan... Zbog pretnje napadima dronovima, predsednik se boji da boravi na crnomorskoj obali Krasnodarskog kraja", navodi se u istrazi.

"Jedan od Putinovih poznanika potvrdio je za Proekt da predsednik zaista izbegava da leti na jug", stoji dalje u izveštaju.

Takođe se spekuliše da je Putin možda srušio Bočarov ručej s namerom da na istom mestu izgradi novu, još luksuzniju rezidenciju sa sigurnijim bunkerima. Prema Proektu, ruska javnost nije bila obaveštena o rušenju, jer se predsedničke rezidencije nalaze u zaštićenim oblastima.