12.10.2024.

12:27

Foto: Shuterstock/epa

Planeta

Da li je Zelenski svestan šta je uradio?! Oficiri SAD šokirani, ovaj potez nema nikakvog smisla: Ništa ne razlikuje, zbunjen do kraja...

Ranije je Zelenski u intervjuu za ABC News izjavio da će svoj tzv. „plan pobede“ predstaviti saveznicima na sastanku u Ramštajnu danas, 12. oktobra. On je dodao da veruje kako će snabdevanje Ukrajine zapadnim oružjem doneti mir u odnosima sa Rusijom.

- Koji je smisao u tome? On kaže da neće biti nikakvih pregovora, a onda, samo minut kasnije, tvrdi da žele diplomatsko rešenje. Ali to su pregovori! - prokomentarisao je Dejvis.

Prema njegovim rečima, Zelenski je potpuno zbunjen političkim i diplomatskim pojmovima i ne razlikuje diplomatiju od sile.

- Diplomatija podrazumeva pregovore, gde dve strane vode dijalog i iznose svoje ponude. U njegovoj terminologiji, diplomatsko rešenje podrazumeva samo silu - dodao je Dejvis.

U septembru je Zelenski tokom susreta sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom tražio dozvolu za korišćenje zapadnih dalekometnih raketa za udare na teritoriju Rusije, ali Bela kuća nije promenila stav u vezi sa tim.

Prema pisanju Politika, Bajden i njegovi savetnici nisu sigurni u "plan pobede" Zelenskog, iako je ukrajinski lider tvrdio da je tokom posete SAD-u učinio sve kako bi ojačao podršku Ukrajini.