09.10.2024.

06:40

Foto: Foto: Shutterstock, EPA IMages, Reuters

Planeta

Skandal trese SAD! Kamala brutalno izvređala Putina! Trampov navodni potez napravio haos u Americi, ako je ovo tačno....

U utorak je CNN objavio izvode iz Vudvordove knjige. U njima se, između ostalog, navodi da je Tramp tokom pandemije COVID-19 2020. godine, poslao Putinu opremu za testiranje na koronavirus u lične svrhe. Republički štab je odmah odbacio tvrdnje, naglašavajući da nijedan od opisanih događaja u knjizi nije istinit i nazvao Vudvorda "zaista poremećenim čovekom".

- Ovo je najsvežiji primer ko je Tramp – čovek koji je tajno slao testove za COVID Putinu, američkom rivalu, dok je istovremeno Amerikancima govorio da ubrizgavaju izbeljivač - izjavila je Haris u intervjuu s radio-voditeljem Hovardom Sternom, čije je delove preneo njen novinarski tim.

Kritikujući Trampa zbog navodnih kontakata sa Putinom, Haris je ruskog predsednika nazvala „diktatorom i ubicom“.

Kremlj je ranije izrazio žaljenje što Rusija i ličnost njenog predsednika postaju deo političke borbe u SAD.

Neprimerene komentare o Putinu upućivao je i sam aktuelni predsednik SAD. Najpre je izazvao diplomatski skandal nazvavši ga „ubicom“. Nakon početka specijalne operacije u Ukrajini, američki predsednik je javno nazvao Putina „diktatorom“, „mesarom“, „ratnim zločincem“ i rekao da „ne može ostati na vlasti“.

Ruski lider mu je na to poželeo dobro zdravlje i dodao da je procenjivati druge ljude isto što i gledati u ogledalo.