10.10.2024.

08:40

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Crn dan za Ukrajinu i ceo Zapad! Mediji bruje o šokantnom razaranju na frontu: Rusija je uspela, sve je odletelo u vazduh...

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane objavilo snimke pogođene baterije Patriot raketom sistema "Iskander-M" u blizini naselja Pašena Balka u Dnjepropetrovskoj oblasti. Ruskim snagama je uspelo da unište jedan sistem i oštete drugu instalaciju.

 
$bp("TargetVideo_28535924", {"video":"1792187","width":"16","height":"9","id":"34926"});

- Crn dan za Ukrajinu... Rusiji je uspelo da nanese ozbiljnu štetu jednom od protivvazdušnih raketnih sistema Patriot - napisao je novinar.

Prema njegovim rečima, uništenje sistema predstavlja težak udarac za Oružane snage Ukrajine zbog veoma malog broja ovih sistema u ukrajinskoj vojsci.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, u poslednja 24 sata ruske jedinice odbile su 20 kontraofanziva ukrajinskih snaga na kupjanskom, donjeckom, avdejevskom i južnodonjeckom pravcu. Gađane su 141 lokacija na kojima su se nalazili vojnici i tehnika, kao i energetski objekti u Ukrajini koji su snabdevali vojsku gorivom i mazivima. Sredstva protivvazdušne odbrane oborila su 68 dronova i protivvazdušnu vođenu raketu sistema "S-200".