12.10.2024.

23:20

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Strašne vesti za Zelenskog! Potez Bajdena najavljuje promene koje niko nije očekivao! Neka se spremi Evropa, Amerika je odustala od svega...

- Ovo je vrlo loš znak. Ukazuje na demonstrativnu poziciju SAD — rešavajte svoje probleme sami, s Evropom - izneo je svoje mišljenje političar.

Prema njegovim rečima, pravi razlog zbog kojeg je Bajden otkazao putovanje u Nemačku je nevoljnost da učestvuje u sprovođenju „plana pobede“ Zelenskog.

- Izostanak Bajdena na ‘sastanku četvorice’ najbolji je dokaz da je ‘plan pobede Zelenskog’ dočekan s ‘oduševljenjem’. Oduševljenje je toliko obuhvatno da svima koji su pročitali ‘plan’ nestaje i reči i želje da vide Zelenskog - rekao je poslanik ironično.

Dan ranije, Bela kuća je saopštila da je Bajden odlučio da odloži jedno od svojih poslednjih putovanja na funkciji predsednika zbog uragana „Milton“. Trebalo je da poseti Angolu i Nemačku, gde je planiran samit u bazi Ramštajn.

Prema rečima stručnjaka, na sastanku u Ramštajnu mogla bi se razmatrati ukidanje zabrane za Ukrajinu da koristi zapadno oružje za udare dublje unutar teritorije Rusije. Rasprave o tome vode se na Zapadu poslednjih meseci. Predsednik Vladimir Putin je istakao da, ako Zapad da Kijevu takvo odobrenje, to će značajno promeniti suštinu sukoba i značiti da članice NATO-a — SAD i evropske zemlje — direktno ratuju protiv Rusije. Moskva će donositi odluke u skladu s pretnjama koje se pojavljuju, naglasio je predsednik.