11.10.2024.

09:28

Foto: EPA

Planeta

Izrael nastavlja čistku! Tvrdi da je ubio krupnu zverku, funkcioner Hezbolaha preživeo pokušaj atentata!

Libanski bezbednosni izvor rekao je u četvrtak za britansku agenciju da je izraelski napad na centralni Bejrut imao za cilj da ubije najmanje jednog visokog zvaničnika Hezbolaha.

Podsetimo, u izraelskom bombardovanju centralnog dela Bejruta ubijeno je na 22, dok su 117 osoba ranjeno, saopštili su libanski zvaničnici.

Izraelske snage su ranije sinoć iz vazduha napale dva naselja u libanskoj prestonici, iako nije pogođeno južno predgrađe Dahije, koje je navodno uporište militanata.

Juče je u vazdušnom udaru na Zapadnu obalu ubijen vođa Islamskog džihada Muhamed Abdulah koji je postavljen za šefa ove organizacije u oblasti Tulkarem nakon što je njegov prethodnik Muhamad Džaber ubijen u pucnjavi krajem avgusta, saopštila je izraelska vojska.

U saopštenju se precizira da je Abdulah ubijen u napadu iz vazduha zajedno sa drugim teroristom, ali se njegovo ime ne navodi, prenosi Tajms of Izrael.

Vojska tvrdi da je Abdulah organizovao aktivnosti ove grupe, uključujući "mnoge napade", kao i da postavljao eksploziv ciljajući izraelske trupe. U saopštenju se navodi i da je su na terenu zaplenjene poluautomatske puške i oprema koja je pronađena kod njih.