12.10.2024.

13:08

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) Čovek sa Floride uoči uragana uradio neverovatnu stvar na kući, sada je njegov izum svetski hit!

Iako su mnogi bili skeptični kad su videli fotografiju kuće, Pedrov trud se ipak isplatio. Njegova kuća pretrpela je samo sitna oštećenja.

Sada je objašnjeno i o kakvim je to remenima, odnosno trakama bilo reč i koliko je Pedro na sve potrošio. Dejli mejl piše da je Kasares kuću pričvrstio ogromnim plastičnim trakama, istim onakvim kakve se koriste za učvršćivanje teretnih kontejnera na brodovima. Trake su bile povezane sa kukama u zemlji kako bi sprečile podizanje krova dok je oluja harala tim područjem. Kuke koje su držale trake bile su ukopane 2.5 metara i zalivene cementom. 

Pedro je potrošio 22.000 dolara (oko 20.000 evra) za ankere i posebno izrađene trake po meri koje su prekrivale krov porodične kuće, a koje navodno mogu izdržati težinu do 2.450 kilograma. Pedro je do ove ideje došao nakon što je porodica doživela uragan dok su živeli u Portoriku, kada se aluminijski krov njihove kuće gotovo podigao.

Podsjećamo, dan nakon uragana novinari 9Newsa i CNN-a obišli su Pedra i uverili se da je njegova odbrana od uragana i te kako uspela. 

"Obaveštenje za sve koji pokušavaju doći do Pedrove ćerke Raise. 'Dobro nam ide, upravo smo izašli ispred kuće da počistimo i proverimo je li učinjena kakva šteta. Ništa se nije dogodilo, samo neka minimalna sitna oštećenja, ništa ludo'", objavio je CNN. 

Pedrova ćerka zatim se oglasila i na TikToku i potvrdila da je kuća neoštećena. Dodala je i da njen tata ne namerava tako skoro da skine trake s kuće jer još traje sezona uragana.

"Tvoj tata je pametan čovek", poručili su joj u komentarima.