Autor: Informer.rs

12.10.2024.

21:07

Foto: Foto: Shutterstock, Tanjug/AP, Reuters

Planeta

EU paniči! Saradnja Putina i Trampa potresla je briselsku političku elitu!

Prema Vudvordovim navodima, Tramp i Putin su razgovarali najmanje sedam puta otkako je Tramp napustio funkciju 2021. godine, a on tvrdi i da je republikanski predsednički kandidat tokom pandemije korona virusa u tajnosti poslao testove na virus Putinu za njegovu ličnu upotrebu, objavio je Telegraf.

Jedan evropski diplomatski izvor rekao je da je "veoma zabrinjavajuća" pomisao da bi Zapad mogao da sarađuje s Putinom ako Tramp ponovo postane predsednik.

Tramp je više puta izjavljivao da bi mogao da okonča rat u Ukrajini posredovanjem između Kijeva i Moskve, zbog čega se evropski zvaničnici brinu da bi on mogao da prisili Ukrajinu da ustupi deo teritorije Rusiji u zamenu za prekid vatre.

Takođe se postavlja pitanje bezbednosti zapadnih obaveštajnih informacija, s obzirom na to da je bivši direktor CIA Leon Paneta upozorio da je Tramp postao "izvor (informacija)" za Putina.

Iako su Trampov izborni štab i Kremlj negirali održavanje redovnih komunikacija, portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, potvrdio je tačnost tvrdnji o isporuci testova na korona virus.