13.10.2024.

12:10

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Gotovi smo?! Tramp upravo saopštio svetu kada počinje klanica! Kraj čovečanstva mnogo bliži nego što iko misli?!

Naime, Tramp je održao predizborni skup u Kaliforniji, u gradu Koačela, a u govoru je povezao svoju demokratsku rivalku Kamalu Haris sa problemima te države u kojoj je obavljala funkciju tužioca.

- Zabrinut sam za naredna tri meseca, jer ćemo se za tri i po do četiri meseca naći u svetskom ratu zbog ljudi koje imamo na vlasti - upozorio je Tramp govoreći na predizbornom skupu u Kaliforniji, koji je emitovan na Jutjub kanalu RSBN.

On je takođe obećao da će, ako pobedi na predsedničkim izborima u novembru, rešiti sukob u Ukrajini, kao i da će "zaustaviti haos na Bliskom istoku".

Tramp će gotovo sigurno izgubiti u Kaliforniji, ali je iskoristio svoju posetu da ukaže na pitanja sa kojima se suočava ova američka država kao što su problem beskućnika i nestašice vode, prenosi AP.

U govoru u gradiću Koačela, istočno od Los Anđelesa, najpoznatijem po istoimenom muzičkom festivalu, Tramp je kazao da neće dozvoliti da Kamala Haris učini Americi ono što je učinila Kaliforniji koju je opisao kao "izgubljeni raj".

On se osvrnuo i na veliki broj migranata, koji su ilegalno u SAD, kao i na populaciju beskućnika i probleme Kalifornije sa vodom.

Bivši američki predsednik je upozorio na opasnost koju predstavljaju migranti.

- Vaša deca su u opasnosti. Ne možete ići u školu sa tim ljudima, oni su sa druge planete - rekao je Tramp.

Tramp je ranije rekao da njegova rivalka Kamala Haris neće moći da spreči treći svetski rat. Prema republikancima, ako ona pobedi, Vašington se suočava sa vojnim sukobom sa Rusijom.

Američki predsednički izbori održaće se 5. novembra. Demokratsku stranku će predstavljati potpredsednik Kamala Haris, a Republikansku stranku bivši predsednik Donald Tramp.