14.10.2024.

07:40

Foto: Reuters

Planeta

Zelenski, Vudvord i ekipa sahranili Kamalu! Neočekivan preokret u SAD, Tramp slavi: Haris se raspala za nekoliko dana, već je debelo prestigao?!

U postu na Iksu, Henson - vojnopolitički komentator "Njujork tajmsa", "Volstrit džornala", "Vašington posta" i drugih medija - izdvojio je nekoliko pokazatelja da demokrate nisu uopšte sigurne u uspeh svoje kandidatkinje. Naprotiv.

Zašto, piše on, se neke od nekada sigurnih demokratskih trka u senatu – na primer, u Ohaju, Viskonsinu, pa čak i u Mičigenu – zaoštravaju?

Stručnjaci koji posmatraju ankete sugerišu da je Donald Tramp blizu Harisove, ako ne čak i neznatno ispred i da se približava margini koja bi mogla da poništi očekivane "nepravilnosti glasanja".

Očekivana oktobarska iznenađenja administracije Bajden-Haris, poput smanjenja kamatnih stopa, dolaska ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u Pensilvaniju (Bajdenovu državu), knjige tračeva Boba Vudvorda, izgleda da nisu imale efekta.

Kao ni slanje kandidata za potpredsednika Tima Volca, posle katastrofalne debate, na "Foks".

Zašto odjednom nasmejani Bajden toliko želi da proglasi Harisovu za saučesnicu u njegove katastrofalne četiri godine?

Zašto Haris sada pristaje na intervjue i tako potvrđuje biračima ono što su već znali - da je bila pametna što je izbegavala bilo kakve javne nastupe? Njeni poslednji intervjui bili su katastrofa u svakom pogledu.

Zašto je zarđali, ali i dalje narcisoidni Barak Obama konačno krenuo u kampanju? I da li je on i dalje efikasan — ili je sveden na to da postane karikatura nalik Opri?

Na kraju krajeva, da li je mudro da Obama izađe iz svojih vila kako bi razgovarao sa crnim biračima koji se bore sa hiperinflatornom ekonomijom, ilegalnim migrantima i četvorogodišnjim porastom stope kriminala? I sa sto miliona dolara na računu ubeđuje "braću" da su zavedeni "Trampovom agendom"?

Da li je umesno da Obama - koji je jednom prilikom rekao "kada oni padnu nisko, mi idemo visoko" - sada proglašava Trampa sirovinom, a istovremeno tvrdi da republikanski kandidat nosi pelene, a prethodno je na demokratskoj konvenciji sugerisao da Tramp ima male genitalije?

Ako se ovo nastavi, uskoro će puč od 21. jula koji je uklonio Bajdena i progurao Volca, ostati upamćen kao vreme sramote demokrata, navodi Dejvis Henson.

Svašta se može dogoditi u naredne tri nedelje, ali za sada deluju da su "lekovi" za Harisovu daleko gori od same bolesti.